Логично. Скандалът с просташкото поведение на аржентинските играчи и фенове след

...
Логично. Скандалът с просташкото поведение на аржентинските играчи и фенове след
Коментари Харесай

Напрежение! Франция скочи на Аржентина, идва проблем

Логично. Скандалът с просташкото държание на аржентинските играчи и фенове след финала на Мондиала се разраства.

Подигравките по адрес на френския нападател Килиан Мбапе от някои аржентински почитатели по време на празненствата в Буенос Айрес при завръщането на международните първенци от Катар 2022 би трябвало да бъде разследвана от Световната футболна федерация (ФИФА), сподели почитан френски министър.
-->
По време на празненствата в Аржентина група почитатели възпламениха спонтанен похлупак на ковчег, декориран с кръст и фотография на Мбапе. Вратарят Емилиано Мартинес пък прегръщаше бебе играчка с лика на Мбапе по време на парада с открития рейс в столицата. Снимките станаха извънредно известни в обществените мрежи.

Попитан за реакцията му на обидите от страна на Аржентина в обществените медии, френският министър на финансите Бруно Льо Мер съобщи пред " Sud Radio ", че сцените са " недостойни " и добави, че ФИФА би трябвало да се намеси.

" Какво прави ФИФА? Спортът е почтена игра. Той демонстрира почитание към другите, почитание към тези, които са изгубили ", сподели Льо Мер, представен от " Ройтерс ".

Килиан Мбапе, който преди два дни навърши 24 години, вкара три гола на финала в Катар, само че Франция загуби от Аржентина след осъществяване на дузпи и не съумя да отбрани международната си купа от Русия 2018.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР